Tietosuojakäytäntö

GDPR General Data Protection Regulation
Polarfrost.fi verkkosivu ja verkkokauppa ovat Niva Medical Oy:n omistamia ja ylläpitämiä. Niva Medical Oy on rekisteröity Suomessa Y-tunnuksella 1054631-4, joka vastaa myös henkilötietojen käytöstä ja käsittelystä. Suojaamme ja kunnioitamme asiakkaidemme yksityisyyttä ja käsittelemme henkilötietoja huolellisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että me emme myy henkilötietoja muille yrityksille, noudatamme tietosuojaan liittyviä lakeja ja keräämme tietoja ainoataan siksi, että voimme toimittaa asiakkaillemme tilauksia verkkokaupastamme ja tarjota parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen. Alla tarkempi kuvaus siitä, miten käsittelemme asiakkaidemme henkilötietoja, asiakkaan oikeudet ja yleiset asiat.

Millaista tietoa keräämme ja käsittelemme
Keräämämme ja käsittelemämme tiedot ovat etunimi, sukunimi, lähiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, ostohistoria, asiakassegmentti/ asiakasnumero (yksityinen kuluttaja TAI yritysasiakas), ALV-numero (yritysasiakas), tilausnumero sekä kommunikointi meidän kanssamme.

Mihin tarkoitukseen henkilötietoja kerätään ja käsitellään
– Käsitelläksemme oston verkkosivuillamme (tilaus, mahdollinen palautus ja reklamaation käsittely)
– Maksuvaihtoehtojen tarjoaminen
– Vahvistamme, että asiakas on lain mukaisesti täysi-ikäinen ostaessaan tuotteita verkkokaupastamme
– Maksujen käsittelyyn
– Vahvistamme asiakkaan toimitusosoitteen ulkoisille kumppaneille
– Lähetämme ilmoituksia toimituksen tilasta ja/ tai ongelmista toimituksessa
– Käsittelemme takuuasioita sekä valituksia tuotteisiin liittyen
– Käsittelemme asiakaspalvelun, sähköpostilla, puhelimitse ja sosiaalisen median kautta lähetettyjä pyyntöjä ja/ tai kysymyksiä
– Lähetämme uutiskirjeitä ja tarjouksia (asiakkaan halutessa)
– Täytämme lakien, tuomioistuinten ja viranomaispäätösten määräykset

Keräämme tietoa asiakkaistamme ainoastaan, jotta voimme toimittaa yksityishenkilön tai yrityksen tekemän tilauksen, sekä käsittelemään mahdollisen reklamaation. Tämän lisäksi toimitamme lisätietoa tuotteistamme ja lähetämme ajankohtaisia uutiskirjeitä, mikäli asiakas haluaa vastaanottaa niitä.

Tietojen säilytys
Säilytämme asiakkaidemme tietoja siitä syystä, että voimme käsitellä yrityksen tai yksityishenkilön tilauksen onnistuneesti ja mahdollisen reklamaation. Säilytämme tietoja niin kauan kuin on tarpeen sovelletun lainsäädännön mukaan. Keräämme henkilötiedot suoraan asiakkaalta tilauksen yhteydessä tai asiakkaan ottaessa yhteyttä meihin.

Kenelle jaamme henkilötietojasi
Jaamme asiakkaidemme henkilötiedot yritykselle, joka käsittelee tilausratkaisuja, tilauksen toimitusta, sekä uutiskirjeen lähettämistä.

Asiakkaan oikeudet omiin henkilötietoihin:

Oikeus tarkistaa
Asiakkaalla on oikeus tarkistaa hänestä tallennetut tiedot ja saada kopio kaikista henkilötiedoista.

Oikeus korjata
Asiakkaalla on oikeus saada virheelliset ja puutteelliset tiedot korjatuksi ilmoittamalla asiasta meille.

Oikeus tulla unohdetuksi ja rajoittaa tietoja
Tietyissä tilanteissa asiakkaalla on oikeus saada henkilötiedot poistetuksi, esim. emme enää tarvitse henkilötietoja. Käytännössä asiakas voi pyytää meitä poistamaan rekisterissämme olevat tiedot. Huomioithan kuitenkin, että emme välttämättä voi poistaa kaikkia tietoja lakisääteisten vaatimusten noudattamiseksi. Tietyillä edellytyksillä asiakas voi myös vaatia, että rajoitamme käsittelyä tietojen tallentamiseksi tai emme käytä niitä muulla tapaa, esim. emme enää tarvitse tietoja, mutta asiakas tarvitsee niitä lakisääteisistä syistä. Tietojen rajoittaminen on siis myös mahdollista niiden täydellisen poistamisen sijaan.

Oikeus kieltäytymiseen
Käytämme asiakkaan tietoja suoramarkkinointia ja ajankohtaisia uutiskirjeitä varten harkitusti. Asiakkaalla on oikeus kieltää tietojensa käyttö tähän tarkoitukseen. Mikäli asiakas kieltää tietojensa käytön, lopetamme suoramarkkinoinnin välittömästi. Asiakas voi halutessaan tilata uutiskirjeemme ja vastaanottaa tarjouksiamme uudestaan.

Evästeet
Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi, älypuhelimeesi tai muuhun IT-laitteeseen, joita verkkopalvelimemme käyttää mahdollistaakseen pääsysi verkkosivustollamme oleviin toimintoihin. Jos et halua meidän käyttävän evästeitä lainkaan, poista ne käytöstä selaimessasi. Huomaa kuitenkin, että poistaessasi evästeet, et välttämättä voi käyttää joitakin palveluita ja toimintoja, koska ne edellyttävät evästeitä valintojen tallentamista varten.

Miksi käytämme evästeitä
Käytämme evästeitä kehittämään omaa verkkosivuamme, sisältöämme ja toimintojamme asiakkaitamme varten, sekä tarjoamaan paremman käyttökokemuksen, esim. auttamalla seuraamaan mitä tuotteita ostoskoriin on lisätty ja hoitamaan ostokset onnistuneesti. Käytämme myös tietoja sopimusvelvoitteemme täyttämiseen asiakkaitamme kohtaan.

Evästeiden poistaminen
Asiakkaan hyväksyessä tämä tietosuojakäytäntö ja yleiset ehdot, sekä käyttämällä verkkosivujamme, hyväksyy hän myös evästeiden käytön. Mikäli asiakas ei halua, että evästeitä käytetään, ne voidaan poistaa käytöstä verkkoselaimen turvallisuusasetusten avulla. Jos asiakas poistaa evästeiden tallentamisen käytön selaimessa, verkkosivun käyttökokemus ja sisältö eivät ole välttämättä paras mahdollinen.

Internet Explorer
Asetetut evästeet voidaan poistaa seuraavasti:
Työkalut > Internet-asetukset. Valitse Yleiset > Poista. Valitse kohdat Säilytä suosikkien sivustotiedot ja Evästeet. Valitse lopuksi Poista > OK.

Mozilla Firefox
Asetetut evästeet voidaan poistaa seuraavasti:
Työkalut > Asetukset > Tietosuoja > Poista yksittäisiä evästeitä > Poista kaikki evästeet.

Google Chrome
Asetetut evästeet voidaan poistaa seuraavasti:
Työkalut > Tyhjennä selaustiedot. Valitse Tyhjennä välimuisti ja Poista evästeet ja muut sivustotiedot. Valitse tämän jälkeen Poista selaustiedot.

Lopuksi
Kunnioitamme asiakkaidemme yksityisyyttä ja keräämme tietoja ainoastaan siksi, että voimme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla, kehittää toimintaamme ja parantaa asiakkaidemme käyttökokemusta. Käytännössä joudumme keräämään tietoja asiakkaistamme myös lain määräämissä puitteissa, jonka jälkeen tietoa säilytetään oikeudellisia velvollisuuksia varten sovelletun lainsäädännön mukaan. Mikäli haluat käyttää jotain oikeuttasi henkilötietoihisi, tai sinulla tulee kysyttävää henkilötietojemme käsittelystä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme info@nivamedical.fi, Olarinluoma 14 B, FI-02200, Espoo, 09-615 00 540. Tietovuodon tapahtuessa ota yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme Willem Mulder, willem.mulder@nivamedical.fi. Jokainen tietovuoto käsitellään välittömästi Suomen tietosuojavaltuutetun kanssa.

Lue lisää yleisistä ehdoista